10 painavaa syytä aloittaa ikkunaremontti jo tänään

Työssäni ikkuna-asiantuntijana törmään jatkuvasti ongelmiin, joita huonokuntoiset ikkunat voivat aiheuttaa. Kosmeettisten vikojen lisäksi asuinmukavuuteen ja taloudellisuuteen liittyvät syyt painavat useimmiten eniten vaakakupissa uusia ikkunoita hankittaessa. Monesti vanhojen, viallisten ikkunoiden kanssa on sinnitelty vuosi jos toinenkin. Kun uudet ikkunat on asennettu ja huomattu merkittävät muutokset, on moni asiakas todennut, että olisipa tullut tehtyä ikkunaremontti jo aiemmin. Mutta mitkähän seikat ajavat ihmiset pohtimaan ikkunaremonttia? 

Ikkunoiden huono kunto

Näkyvät vauriot, kuten huonontunut maalaus, halkeilut ja pahimmassa tapauksessa lahovauriot huonontavat koko asunnon yleisilmettä. 

Liika veto tai liika kuumuus

Vetoisuus ja kylmyys talvella ja kuumuus kesällä ovat ikäviä asuinmukavuutta huonontavia asioita. Uudet ikkunat tuovat tähän ongelmaan ratkaisun, sillä ne pitävät talvella lämmön sisällä ja siten säästävät energiakustannuksissa. Kesäisin taas lämpö pysyy asunnon ulkopuolella ja voit nauttia viileästä sisäilmasta.

Meluhaitat 

Tähän ongelmaan törmään usein etenkin kaupungeissa. Meluhaitat voivat kuitenkin olla todellinen ongelma myös taajamien taloissa, jotka sijaitsevat lähellä junaraiteita tai isoja teitä. Usein meluhaitat johtuvat huonoista ja heikoista ikkunoista ja tilanne paraneekin huomattavasti ikkunoidenvaihdolla. Jos paikka on todella meluinen, löytyy siihenkin erikoisratkaisut. Lasien paksuudella, ikkunoiden karmisyvyydellä, raitisilmaventtiileillä ja lukemattomilla muilla tekijöillä on merkitystä siihen, miten hyvin ikkuna suojaa melulta.

Ikkunoiden väri- ja materiaalivalinnat

Ennen ikkunoissa käytettiin paljon tummia värejä. Nykyään melkein poikkeuksetta ikkunat ovat sisäväriltään valkoisia. Myös talon ulkopuolen muutokset ovat valtavia, kun vanhat puuikkunat vaihdetaan nykypäivän kestäviin ja laadukkaisiin puu-alumiini-ikkunoihin. Huomionarvoista on, että ikkunoiden vaihdon yhteydessä vaihdamme vesipellit, ulkosmyygit ja sisäpuolen listat. Kokonaisuutena muutos on siis merkittävä.

Aikaavievä huoltomaalaus 

Uusissa ikkunoissa ulkopuolet ovat alumiinia, mikä takaa sen, että aikaavievä huoltomaalaaminen jää kokonaan pois. Avautuvapuitteisten puualumiini-ikkunoiden puuosien lahoamattomuustakuu on jopa 35 vuotta.

Epäsopiva ikkunoiden koko tai malli

Nykyajan trendi on tehdä valoisia huonekokonaisuuksia. Tähän on yleensä kaksi keinoa: vaaleat seinäpinnat ja isot ikkunat. Oletko miettinyt miten huonekokonaisuus muuttuisi, jos ikkunoiden vaihdon yhteydessä vanhasta ikkunasta tehtäisiin lattiasta kattoon oleva suuri ikkuna?

Tässä historiallisessa kohteessa keskellä sijaitsevat ikkunat muuttuivat parioviksi. Kuvan ottamisen aikaan terassi puuttui, joka saattaa hämmentää.

Huono ilmanvaihto

Monelle ei ensimmäisenä tule mieleen, että ikkunoiden vaihdolla myös ilmanvaihto paranee. Kuulit oikein – ikkunoiden asennuksen yhteydessä monesti talon sisäilman laatu paranee. Ikkunoiden yläkarmiin voidaan asentaa erilaisia raitisilmaventtiilejä. Jos ikkunat vaihdetaan, mutta lämmitystä tai ilmanvaihtoa ei remontin yhteydessä oteta huomioon, tuloksena on yleensä ongelmia.

Asunnon arvonkehitys

Nykyihminen etsii pääsääntöisesti valmiita ratkaisuja – myös asunnoissa. Ikkunoiden ja ovien vaihtaminen mielletään monesti kalliiksi ja isoksi urakaksi, siksi ikkunat kannattaakin vaihtaa ennen kodin myyntiä. Moni asunnon ostaja tekee pintaremontit oman maun mukaan, mutta talon rakenteisiin, kuten ikkunoihin, oviin ja kattoihin ei mielellään haluta koskea. Ikkunaremontti saadaan monesti valmiiksi kahdessa päivässä, joten pienellä vaivalla saadaan luotua suurta arvoa!

Heikot ja paukkuvat lasit

Aikaisemmin ikkunavalmistajat käyttivät ohuita ikkunalaseja, jotka saattavat paukkua. Nykyajan ikkunoissa käytettävä 4 mm lasi on niin paksua, että kaikenmoinen napsuminen loppuu kuin seinään.

Ikkunoiden pesu-urakka

Ikkunoiden ongelmallisuus huomataan usein silloin, kun ikkunat täytyy pestä. Vanhoissa ikkunoissa on usein enemmän pestäviä lasipintoja ja ikkunat ovat raskaita. Uudet ikkunat on suunniteltu myös helppoa ikkunanpesua silmällä pitäen.

Kuulostiko tutulta?

Jos edellä luetellut asiat kuulostivat tutuilta, niin kehoitan edistämään asiaa viipymättä. Ikkunoiden vaihdolla tuet kestävää kehitystä ja parannat arkeasi välittömästi. Ei sovi myöskään unohtaa, että ikkunat alkavat maksamaan itseään heti takaisin – niin rahassa, mukavuudessa kuin energiantuotannon päästöissäkin. Laitathan viestiä tai soita jo tänään, jos uudet ikkunat tai ikkunoiden vaihto on sinulle ajankohtainen. Teen ikkuna- ja oviremontteja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella ja tulen mielelläni arvioimaan mitä sinun remonttisi kustantaisi. Ollaan yhteydessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *